Везенков: Искам да съм стабилен и да продължа да печеля титли

Относно Евробаскет, за мен беше добре да играя срещу толкова силни отбори, допълва крилото на Олимпиакос

626

Александър Везенков и Олимпиакос се подготвят за старта на сезона в Гърция и в Евролигата. Българинът призна, че работи върху стабилността си, което ще му помага да печели още трофеи. 

Нека сме здрави и ще дадем 100% да постигаме нашите цели. Работя по стабилността, искам да съм стабилен и да продължа да печеля титли. Относно Евробаскет, за мен беше добре да играя срещу толкова силни отбори и срещу европейския шампион Испания“, сподели Александър Везенков пред медиите в южната ни съседка.

Беше прекрасно лято, нито странно, нито трудно. Получих много съобщения в социалните мрежи от хора, които ми показаха колко много искат да остана в отбора. Хубаво е. Това беше първото лято от много време насам, в което се говори много и Сакраменто проявиха интерес. Въз основа на информацията, това, което чух и това, което имах на масата, реших, че най-добрият вариант за мен е Олимпиакос. Не поглеждам назад. Винаги отстоявам решенията си. Опитвам се да докажа, че това беше най-добрият избор”, казва още българинът. 

Запазването на ядрото е много важно. Новите имат опит в Евролигата, на тях също им е по-лесно. Колкото по-скоро намерим химия, толкова по-скоро ще се представим добре. В Евролигата всичко се брои от самото начало. Най-важното е да намериш мотивация да ставаш по-добър. Това съществува в мен. Искам да се подобрявам всеки ден, да успявам заедно с отбора. Ще дам 100% от себе си. Ще има трудни дни за мен и тима. Наясно съм с това, най-важното е Олимпиакос да побеждава”, завършва Александър Везенков. 

Крилото и неговите съотборници ще дадат старт на 2022/2023 на гръцка земя на 1 октомври с мач от полуфиналите за Суперкупата в южната ни съседка. В събота от 21.00 ч. „червено-белите“ ще излязат срещу Прометей.

Сезонът за Олимпиакос в Евролигата пък ще започне на 7 октомври. Тогава Александър Везенков и компания ще играят срещу Барселона на испанска земя.

Предишна статияСърбия загря за 1/4-финалите на световното за жени с победа над Франция (видео)
Следваща статияБаскетболист, променил името си, пристига в Черноморец (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."