10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаБарса връчи още пет сезона на бронзов медалист от Олимпиадата в Рио...

Барса връчи още пет сезона на бронзов медалист от Олимпиадата в Рио (видео)

Каталунците ще продължат да разчитат на Алекс Абринес

Барселона е в работен режим и вече мисли за селекцията си за следващия сезон. Каталунците ще задържат в редиците си Алекс Абринес до 2026 г., съобщават от клуба.

198-сантиметровият гард e част от Барса от 2019 г. насам, а преди това от 2012 до 2016 г. На сметката си той има и три сезона в НБА с Оклахома. Двукратен шампион на Испания и 2-кратен носител на Купата на страната си. Изгряваща звезда в Евролигата отпреди пет години.

На сметката си Алекс Абринес има общо 404 мача с екипа на Барселона. След новото споразумение, 27-годишният баскетболист ще стане един от играчите с най-много двубои за испанския гранд, като се очаква да постави името си в Топ 10 през новия сезон.

През 2020/2021 бронзовият медалист от Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г. с Испания записва средно по 6.1 точки, 1.8 борби и 0.7 асистенции общо 39 срещи на Барселона в Евролигата, където игра финал.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани