18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков господар под коша, Олимпиакос с 10 поред в Гърция

Везенков господар под коша, Олимпиакос с 10 поред в Гърция

Крилото овладя 10 борби срещу ПАОК

Александър Везенков и Олимпиакос спечелиха за 10-ти пореден път в Гърция. Крилото и съотборниците му отказаха ПАОК с 84:73 като гости в мач от 20 кръг в шампионата на южната ни съседка.

206-сантиметровият баскетболист и този път бе сред титулярите за Олимпиакос, като остана на паркета 24 минути. Българинът свърши много работа под двата ринга, като грабна 10 борби плюс 8 точки, 3 асистенции и чадър. При стрелбата си Александър Везенков бе 2/6 от средно разстояние, 1/5 зад дъгата и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Тайлър Дорси бе над всички за победителите с 19 точки и 6 борби. Ливио Жан-Шарл добави 16 и 5 борби. Михалис Лунцис се отчете с 11 точки.

Джермейн Лав бе най-добър за ПАОК с 14 точки. Андреас Христодулу и Владимир Янкович останаха с по 12, като вторият овладя и 8 борби.

Олимпиакос бе без Мустафа Фал и Костас Слукас в тази среща. Грандът от Пирея обаче наложи волята си в подкошието, като приключи с общо 41 срещу 28 борби за съперника, а за това заслуга имаше и Александър Везенков. Освен това, „червено-белите“ направиха и повече чадъри – 3 срещу нито един за ПАОК.

Олимпиакос има в актива си 16 победи и 1 загуба, което го поставя на второ място в класирането. На 11 април Александър Везенков и тимът му ще се изправят срещу Панатинайкос. 

СТАТИСТИКА ОТ ПАОК – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани