9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияИграч на Черноморец е автор на първия трипъл-дабъл в НБЛ за новия...

Играч на Черноморец е автор на първия трипъл-дабъл в НБЛ за новия сезон

Шон Смит бе най-полезен за Черноморец, който победи Берое в Стара Загора

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец даде старт на 2023/2024 в НБЛ с победа. Бургазлии спечелиха срещу Берое с 86:74 като гости в последния мач от 1 кръг в шампионата при мъжете. Това бе гарнирано и от трипъл-дабъл за играч на „акулите“. 

И ОЩЕ: В автор на първия трипъл-дабъл за новия сезон се превърна крилото на Черноморец Шон Смит след 20 точки, 15 борби и 12 асистенции за 33 минути на паркета. При стрелбата си той бе 10/11 от средно разстояние.

НАЙ-ДОБРИ: Травис Макконико завърши с 25 точки и 6 асистенции за победителите. Христо Захариев добави 11 и 5 борби. Тони Троша регистрира 10 точки.

Дарел Дейвис бе най-резултатен за Берое със 17 точки, 6 борби и 6 асистенции. Джабари Крейг се отчете с 16. Антун Маричевич остави срещу името си 11 и 6 борби. Николай Титков финишира с 10 и 5 асистенции.

РАЗВИТИЕТО: Гостите започнаха вихрено и дръпнаха с двуцифрена преднина още в първата четвърт след 17:4, водени от Милен Захариев, Тони Троша и Христо Захариев. През втория период бургазлии достигнаха до преднина от 17 точки чрез Шон Смит, Милен Захариев и Травис Макконико. Берое все пак отговори с помощта на Дарел Дейвис, Михаил Комбаков и Николай Титков за 26:36. От другата страна Виктор Онудиуе и Андрей Иванов фиксираха 41:26 за „акулите“ на голямата почивка. След паузата отборът на Васил Евтимов не изпусна водачеството и стигна до победата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 14 октомври (събота) от 18.00 ч. Берое ще гостува на Шумен, докато два дни по-късно (16 октомври) Черноморец ще приеме Рилски спортист от 19.00 ч.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани