Валенсия стопира Жалгирис в Евролигата (видео)

Серията от четири поредни успеха на литовците в турнира бе прекъсната

1062

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Серията от четири поредни победи на Жалгирис в Евролигата бе прекъсната. Литовците се спънаха след 82:94 срещу Валенсия в първия мач от 5 кръг в турнира на богатите. Така испанците вече имат баланс от 3-1, както и двубой по-малко, като вече са трети в класирането.

НАЙ-ДОБРИ: Огъстин Рубит и Мариус Григонис се отчетоха с по 12 точки за Жалгирис. По 11 добавиха Найджъл Хейс и Жофри Лаверн.

Ваня Маринкович и Боян Дублевич бяха най-резултатни за Валенсия с по 16 точки. Никола Калинич се разписа с 14. Клемен Препелич остана с 13 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ:Оранжевите” заличиха пасив от 12 точки от първото полувреме, като обърнаха до 67:57 след 30 минути. До края на срещата испанският тим държеше водачеството и не го изпусна.

И ОЩЕ: Валенсия доминираше под двата ринга, като овладя 34 срещу 25 борби за домакините. Освен това, момчетата на Хайме Понсарнау направиха повече асистенции – 25 срещу 16 завършващи подавания за съперника.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 октомври Жалгирис ще гостува на АСВЕЛ, а Валенсия ще играе с ЦСКА Москва.

СТАТИСТИКА ОТ ЖАЛГИРИС – ВАЛЕНСИЯ

Предишна статияЙонас Йеребко скочи на промените в правилата на Евролигата
Следваща статияПАО подчини Фенербахче пред погледа на Янис (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."