8.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаЙонас Йеребко скочи на промените в правилата на Евролигата

Йонас Йеребко скочи на промените в правилата на Евролигата

Тази ситуация е скапана, недоволства крилото на Химки

Промените в правилата на Евролигата, свързани с коронавируса, не срещат одобрението на всички. Една от звездите на Химки Йонас Йеребко отправи сериозни критики към ръководството на най-силната клубна надпревара на Стария континент.

Наскоро тимът на 33-годишното крило бе засегнат от заразата и остана с шестима здрави баскетболисти, като трябваше да картотекира двама юноши през миналата седмица.

Тази ситуация е скапана. Преди полета ни за Мадрид през миналата седмица поискахме отлагане на срещата, но Евролигата ни отказа. От клуба ни казаха, че трябва да се борим до последно. Излязахме с трима юноши и не се дадохме на Реал. Тогава просто бяхме изправени пред факта, че ще загубим, ако се откажем. Сега тези, които отказаха да играят, ще получат нов шанс”, недоволства бившият баскетболист на Голдън Стейт и Детройт в НБА.

Преди няколко дни Евролигата въведе корекции на правилника, като позволи на всеки тим, засегнат от COVID-19, да отлага една среща до три пъти. Тази седмица, заради подобни причини, няма да играят Зенит, АСВЕЛ и АЛБА Берлин.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани