5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаВаленсия издържа срещу Барса (видео)

Валенсия издържа срещу Барса (видео)

"Оранжевите" регистрираха седми успех в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Валенсия демонстрира страхотен баскетбол в последния период, за да повали Барселона с 84:83 у дома в испанския дуел на 15 кръг в Евролигата. „Оранжевите“ са с баланс от 7-8 и са 11-ти в класирането на турнира на богатите, докато каталунците имат 10 успеха и 5 поражения и са четвърти.

НАЙ-ДОБРИ: Джасиел Риверо отбеляза 16 точки за победителите. Боян Дублевич добави 14 и 6 борби. Джаред Харпър финишира с 11 точки и 5 асистенции.

Николас Лапровитола бе най-резултатен за Барселона с 28 точки и 7 асистенции. Ян Весели вкара 14. Никола Миротич и Кайл Курич останаха съответно с по 11 и 10 точки.

КЛЮЧЪТ: Домакините имаха аванс от 3 точки след 20 минути игра за 41:38. Барса започна по-добре третия период и чрез Никола Миротич обърна нещата в своя полза за 48:43. Валенсия нямаше намерение да се отказва и чрез Боян Дублевич стигна до преднина от 10 точки за 79:69. Николас Лапровитола и Никола Миротич намалиха пасива на Барса до 1 точка 15 секунди преди сирената. Крис Джоунс даде глътка въздух на отбора на Алекс Мумбру за 84:80 след три успешни наказателни удара. Далечен снаряд на Никола Калинич със сирената оформи крайното 83:84.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 декември Валенсия ще гостува на Армани Милано, докато ден по-късно Барселона ще гостува на Цървена Звезда.

СТАТИСТИКА ОТ ВАЛЕНСИЯ – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани