9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоНационални отбориБългария загуби 1/4-финала на европейското в Грузия (видео)

България загуби 1/4-финала на европейското в Грузия (видео)

Младежите не успяха срещу Финландия

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за младежи не успя да се класира на полуфиналите на европейското първенство, Дивизия Б в Грузия. В „Арена Тбилиси“ в грузинската столица селекцията на Георги Младенов загуби от Финландия с 64:67 в последния мач от 1/4-финалите на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Константин Костадинов и Емил Стоилов отбелязаха по 14 точки за България, като първият грабна и 11 борби, докато вторият допълни сметката си със 17 отскочили от двата ринга топки. Михаил Комбаков се включи от пейката с 12 и 6 асистенции. Георги Герганов вкара 10 точки.

Себастиян Линберг бе най-добър за Финландия с 20 точки и 6 борби. Кале Койвунен се разписа с 13 и 5 борби.

РАЗВИТИЕТО: Финландците започнаха силно и на бърза ръка поведоха с 12:2. Нашите отвърнаха чрез Константин Костадинов и Емил Стоилов за 8:12, но противникът отново стигна до двуцифрена преднина за 25:13 след 10 минути. През втория период националите до 20 г. сведоха пасива си до 6 точки след успешни акции на Георги Герганов, Михаил Комбаков и Емил Стоилов, но Финландия се възползва от грешките на тима ни и отново дръпна, фиксирайки 39:27 в своя полза.

След паузата младежите бяха по-съсредоточени и чрез Михаил Комбаков, Емил Стоилов, Георги Герганов и Константин Костадинов се доблииха до 46:48 в края на третата част. В последната четвърт Лъчезар Тошков постави равенство на таблото с тройка за 50:50. Финландците отговориха със серия от 6-0 за 56:50. Емил Стоилов и Васил Попов дадоха нов шанс на България след 62:62, но Кале Койвунен бе точен за 64:62. В края пропуските на нашите от линията за изпълнение на наказатели удари натежаха, а отборът на Петри Виртанен стигна до победата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: България ще играе за местата от 5-то до 8-мо на европейското в Грузия. Следващият съперник на младите „лъвове“ ще бъде Швеция, а срещата ще бъде утре (23 юли) от 15.45 ч.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 20 – ФИНЛАНДИЯ 20

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани