10.5 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоНБАБостън детронира Милуоки и е на финал на Изток (видео)

Бостън детронира Милуоки и е на финал на Изток (видео)

НБА ще има нов шампион

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Бостън детронира миналогодишния шампион в НБА Милуоки, след като триумфира в мач №7 от полуфиналите на Изток със 109:81. Така „келтите“ сложиха точка на спора в серията с 4-3 победи пред своята публика в „ТД Гардън“.

НАЙ-ДОБРИ: Грант Уилямс отбеляза 27 точки, от които 7 тройки, плюс 6 борби за Бостън. Джейсън Тейтъм добави 23, 6 борби и 8 асистенции. Джейлън Браун се отчете с 19 точки и 8 борби.

Янис Адетокунбо остана на крачка от трипъл-дабъл за Милуоки – 25 точки, 20 борби и 9 асистенции. Жрю Холидей вкара 21 в добавка към 5 борби и 8 асистенции. Брук Лопес остана с 15 точки и 10 борби.

КЛЮЧЪТ: Селтикс нанесоха своя удар в третия период и водени от Грант Уилямс, Джейсън Тейтъм и Джейлън Браун дръпнаха със 76:60 2 минути преди края му. Пейтън Причард с нова тройка направи аванса на домакините 19 точки за 87:68 9 минути преди сирената, като до края те не изпуснаха водачеството.

И ОЩЕ: Янис Адетокунбо влезе в историята на НБА като първият баскетболист, преминал границата от 200 точки, 100 борби и 50 асистенции в една плейофна серия.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Във финала в Източната конференция на НБА Бостън ще се изправи срещу Маями. В серията ще се играе до четири успеха от седем срещи. Мач №1 ще бъде на 17 май.

СТАТИСТИКА ОТ БОСТЪН – МИЛУОКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани