Майк Браун: Ситуацията с Везенков ми напомня на тази с Ману Джинобили

Той знае, че вярвам в него, казва още треньорът на Сакраменто за Везенков

456

Треньорът на Сакраменто в НБА Майк Браун за пореден път обърна внимание на Александър Везенков. Специалистът говори пред медиите отвъд океана за напредъка на своите играчи по време на предсезонната подготовка, като не пропусна и българина.

„Мисля, че всички играчи бележат прогрес. Някои го правят по-бързо от други, но смятам, че като отбор вървим в правилната посока„, сподели Майк Браун.

„В ситуацията на Саша съм бил с новобранец като Ману Джинобили, който избра лигата на 26-27 или 28 години. Първоначално имаше затруднения. Има много напрежение върху тези играчи, което ние не разбираме. То се поражда от хората отвън, които смятат, че тези момчета могат да дойдат в НБА и да се превърнат в Меджик Джонсън или Лари Бърд. Това не става точно така, не е толкова лесно„, допълва треньорът на Кингс.

„Саша все още се опитва да усети и разбере играта. Това ще му помогне да придобие самочувствие за това ниво, но този процес ще отнеме време. За времето до момента, той се справя наистина много добре“, казва още Майк Браун.

„За мен най-важното е да знам, че той се чувства уверен. Когато го направи, ще се почувства по-добре на терена, за да бъде ефективен в НБА. Двамата сме имали няколко разговора. Той знае, че вярвам в него, но освен това, е наясно, че знам, че има нужда от време“, смята 53-годишният наставник.

Днес ме накара да се удивя след едно подаване. Някои хора биха си казали, че могат да направят същото, но не, беше наистина страхотен пас„, завърши Майк Браун.

2023/2024 в НБА за Александър Везенков и Сакраменто ще стартира на 26 октомври (четвъртък) от 4.00 ч. българско време с визита на Юта.

Предишна статия16-годишните на БУБА Баскетбол с успешен край на турнир от Европейската младежка лига
Следваща статияБорислава Христова става капитан на женския ни национален отбор
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."