4.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаБорислава Христова и Сепси с победа в Белград (видео)

Борислава Христова и Сепси с победа в Белград (видео)

Българката допринесе с 8 точки за триумфа над Цървена Звезда

Борислава Христова и Сепси спечелиха за първи път в квалификацията за Евролигата при жените. Българката и тимът й сразиха домакина на турнира в Белград Цървена Звезда с 83:63 във втория си мач.

Така румънският тим има баланс от 1-1 и ще трябва да изчака развоя на последния двубой от надпреварата между Цървена Звезда и Олимпиакос, за да разбере къде ще продължи участието си.

Националката се включи от пейката за Сепси, като се отчете с 8 точки, 1 борба, 2 асистенции и 2 откраднати топки за 20 минути на паркета. При стрелбата си тя бе 3/5 от средно разстояние и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От нейните съотборнички Кадия Кейв вкара 20 точки.

Челси Хол бе най-резултатна за Цървена Звезда с 13 точки.

Борислава Христова и отборът й спечелиха битката под двата ринга, след като грабнаха 35 срещу 28 борби за Цървена Звезда. Освен това, Сепси демонстрира по-добра успеваемост в стрелбата от средно разстояние – 60.4% срещу 40% за селекцията от западната ни съседка.

СТАТИСТИКА ОТ СЕПСИ – ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани