5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаБорислава Христова изведе Сепси до исторически първи успех в женската Евролига (видео)

Борислава Христова изведе Сепси до исторически първи успех в женската Евролига (видео)

Българката с 27 точки и победен кош за своя тим в мача срещу АСВЕЛ

Борислава Христова се превърна в герой за своя Сепси в Евролигата при жените. Българката изведе отбора си до първа победа в турнира този сезон след 86:85 над АСВЕЛ у дома в среща от група А на надпреварата. Това е и исторически първи успех за румънския тим в турнира.

Освен че бе най-резултатна за Сепси с 27 точки, националката ба автор на кош със сирената, дал разликата в двубоя. В добавка, Борислава Христова добави 7 борби, 1 асистенция и 3 откраднати топки за 37 минути в игра. При стрелбата си тя бе 6/15 от средно разстояние, 4/8 от тройката и 3/5 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От нейните съотборнички Морган Грийн се разписа със 17 точки, 5 борби и 6 асистенции. Ливия Геребен добави 13 и 5 борби.

Марин Йоханес бе най-резултатна за АСВЕЛ с 24 точки. Алексия Чери се отчете със 17. Стефани Долсън остана с 10 точки и 5 борби.

Сепси е с баланс от 1-6, с което се намира на последно място в класирането на своята група. На 6 декември Борислава Христова и компания ще приемат Сарагоса.

СТАТИСТИКА ОТ СЕПСИ – АСВЕЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани