12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияБожидар Аврамов: Искам още сега да облека екипа и да вляза в...

Божидар Аврамов: Искам още сега да облека екипа и да вляза в игра

С трансфера на Станимир Маринов очакванията са доста по-големи, споделя гардът на Спартак

В Спартак Плевен ще могат да разчитат на една от основните си фигури Божидар Аврамов след Нова година. Гардът все още се възстановява от операция на предна кръстна връзка на лявото коляно.

Спартак очаква Божидар Аврамов в игра след Нова година

Божидар Аврамов говори за възстановяването си, за решението си да остане в Плевен, за отбора си и за първенството. Ето и какво сподели той:

Вече е време да идвам по-често на мачовете, успях да гледам първия срещу ЦСКА, за да подкрепя отбора. Добре съм, възстановяването ми върви по план. Постепенно започнах да тичам, не правим планове с тима по повод това кога ще се завърна в игра, но по всяка вероятност ще се случи след Нова година. Засега всичко върви наред“, сподели Божидар Аврамов.

Искам още сега да облека екипа и да вляза в игра, но си познавам тялото много добре и знам, че не съм готов, независимо от това колко ми е „тежко“ да гледам отстрани. Минаха вече 5 месеца, ще трябва да минат още 2-3. Надявам се да се присъединя към тренировъчния процес и след това нещата ще тръгнат в нормален ред. Този сценарий съм го играл преди години със същата контузия, тогава нещата бяха по-сложни и трябваше близо 2 години да бъда извън игра. Тогава си изпробвах търпението, така че няма как да не съм търпелив за 2-3 месеца“, казва още 196-сантиметровият баскетболист.

Не съм имал оферти от други отбори през лятото. Още преди да подпиша се разбрахме с Богдан Петков за договор, който да бъде за 1+1 година. Ако трябва да съм честен, старанието на всички хора в клуба е на много високо ниво, грижат се за всеки един от нас по най-добрия начин. Така трябва да бъдат нещата по принцип, бих казал, че до известна степен това старание мога да го сравня от годините, когато бях в Лукойл Академик. Отношението е прекрасно, моето семейство се чувства добре в Плевен, все пак вкъщи станахме с един повече. Тук се чувстваме спокойни. Градът ни харесва. Надяваме се в близко бъдеще да постигнем нещо по начина, по който се развива отборът“, пожелава си гардът.

Максим Корниенко и Коча Йовович не ги броя за чужденци, въпреки че са от други държави. Играл съм и с двамата, много добре се вписаха в тима. Миналият сезон започнахме малко по-колебливо, но с течение на времето успяхме да се стиковаме и накрая ни трябваше малко късмет. Видяхте, че имахме контузии, в някои мачове все нещо малко не ни достигаше. Мисля, че можехме да се представим още по-добре. Относно този сезон, мога да кажа, че с трансфера на Станимир Маринов очакванията са доста по-големи, особено на феновете„, смята варненецът.

Първенството ще бъде доста интересно, все пак българите се разпределиха по всички отбори. Иска ми се да изиграем поне два финала, но нека да не бързаме, да бъдем спокойни и да не си правим изводи. Прекалено е рано, сезонът тепърва започна. Нашето първенство е такова, че реално започва след Нова година. Естествено, дотогава трябва да поддържаме някакво ниво. Нивото го имаме, момчетата се трудят супер усърдно, може би разполагаме с най-опитния състав в лигата. Срещу ЦСКА показахме лек потенциал, защото за мен това беше малка част от това, което можем да покажем. Надявам се да сме постоянни, това е най-важното и да нямаме такива приливи и отливи, както през миналия сезон. С една непостоянна игра накрая всичко се свежда до късмет“, допълва Божидар Аврамов.

Не знам дали моето присъствие е повлияло за трансфера на Станимир Маринов. Имахме няколко приятелски разговора от гледна точка на това как се чувства, какво мисли и какво иска в бъдеще. Изключително съм щастлив, че беше привлечен. Може би той е човекът, с когото ми е най-лесно да играя през годините. За мен е най-добрият на неговата позиция, това може да радва отбора и феновете, защото най-добрият гард е в Спартак„, е мнението на 7-кратния шампион на България.

Хората, които идват в нашата зала, със сигурност очакват да играем силно и с голям интензитет, както и със същия ритъм. Все пак да не забравяме, че има хора с някакви болежки от началото на сезона. Повечето сме на такава възраст, в която не можем да поддържаме такова темпо през целия сезон. Победата срещу ЦСКА бе постигната с голяма разлика, но е важно да си мислим, че не във всяка среща можем да спечелим по същия начин. Стартът на даден сезон е много важен, не знам дали някой е очаквал, че ще победим с такава разлика“, заяви бившият играч на испанските Валенсия и Гандия.

Вече рядко в даден тим има типичен плеймейкър. За мен Евгени Хаджирусев израсна супер много в последните години. Той имаше основна роля в Черноморец. Разполага с достатъчно опит и пасва перфектно в нашата схема на игра, има самочувствие и би трябвало вече да е готов да поведе отбора, както и да се сработят всички заедно“, казва още той. 

Все още не мога да кажа какво е новото на конкуренция в шампионата. Най-хубавото е, че всички българи се разпределиха във всички отбори. Както се вижда, всеки може да спечели на свой терен, въпросът е кой ще успее да измъкне повече победи като гост. За мен няма фаворит за спечелването на титлата и Купата на България, времето ще покаже. Относно завръщането на ЦСКА при мъжете, това помага за разрастването на първенството“, завърши Божидар Аврамов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани