15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияБогдан Петков: Нивото в Европейската северна лига е доста високо

Богдан Петков: Нивото в Европейската северна лига е доста високо

Ще трябва да доста бързо да си сверяваме часовниците и ни очаква много сериозна работа, допълни генералният мениджър на Спартак Плевен

Богдан Петков отбеляза, че участието на Спартак Плевен в Европейската северна лига е една крачка напред за развитието на клуба. Генералният мениджър на плевенчани добави, че предизвикателството е много голямо. Той даде интервю пред колегите от БНР, в което говори за дебютното участие на Спартак в надпреварата и за селекцията до този момент. Ето какво сподели Петков:

Нивото в Европейската северна лига е доста високо. Ще трябва да доста бързо да си сверяваме часовниците и ни очаква много сериозна работа, за да можем да отговорим на очакванията и на нивото в това състезание. Първоначално турнирът е доста по-регионален при своето създаване преди три години, но във времето неговата география се разширява. През следващия сезон ще участват отбори от България, Румъния, Косово, Чехия, Великобритания, Белгия, Нидерландия, Литва, Латвия, Естония, Израел и Полша. Има тимове, които са на доста високо ниво и са редовни участници в европейските клубни турнири. Едни от най-силните полски отбори също участват. Предизвикателството е много голямо, но смятам, че това ще бъде много полезен опит за нас и ще ни помогне да развием клуба на доста по-високо ниво. Това е най-лесният достъп да направим така, че плевенската общественост отново да гледа спорт на възможно най-високо ниво, което ние можем да осигурим.

Жребият е на 16 август в Рига, където ще станат ясни групите и програмата. След това ще имаме повече яснота. Аз много се радвам, защото за последно на подобно ниво е играно преди 15 и повече години. Смятам, че това ще е една крачка напред, искрено се надявам плевенската общественост и бизнес да проявят интерес към това нещо, защото възможността е налице и перспективите са много сериозни“, коментира той.

„Подписахме с двама американски гарда, Константин Тошков се присъедини, а от миналия сезон остават Станимир Маринов, Николай Стоянов и Цветомир Чернокожев. В отбора се завърна Денислав Вутев, очакваме още поне трима нови. Трябва да започнем подготовка някъде около 20 август. Традиционно планираме в средата на септември приятелския турнир в Плевен, който организираме всяка година. Надявам се да бъде със сериозно международно участие. Имаме разговори с Балкан да участва. Така ще имаме възможност да се подготвим максимално добре за предстоящия сезон.“

„Треньорският щаб се запазва, моето желание е да добавим още хора към него. Ще имаме доста ангажименти от гледна точка на участието ни в Северната лига. Чака ни доста работа“, заяви Петков.

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани