12.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияБлизо 40 деца се включиха в събитие по програма на ФИБА

Близо 40 деца се включиха в събитие по програма на ФИБА

То се състоя в зала "Дунав", в Русе

Близо 40 деца от региони Добруджа и Мизия и 10 треньори от Русе, Разград, Търговище и София взеха участие в събитие по проекта на ФИБА за популяризиране на баскетбола сред момичетата – „Her World, Her Rules“, което се проведе в Русе. То се състоя по-рано днес в зала „Дунав“ в града.

Началото бе поставено с първата от поредица практически клиники, а темата бе „Интересно и ефективно, 60 минути в мини баскетбол“.

След това треньорите имаха възможност да приложат веднага наученото и на практика, като така да надградят спрямо техния опит. В събитието се включиха и много млади състезателки от Русе, които имат желание в бъдеще да се занимават именно с тази професия, като те бяха в ролята на помощник-треньори.

Заниманията бяха много ефективни, а освен че донесоха полза за участниците, всички много се забавляваха. Предстоят подобни събития и в други региони.

Събития като това са в основата на стремежа за създаване на баскетболна общност, която да бъде основа в развитието на най-малките. „Her World, Her Rules“ е точно с такава цел – популяризация и интерес за децата. Работата заедно с треньорите е ключов фактор в обучението чрез пример, като е важно и популяризирането на кариерното развитие на млади състезатели в сферата на баскетбола.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани