13.6 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияБлестящ Родни Първис изстреля Спартак на финал за Купата на България

Блестящ Родни Първис изстреля Спартак на финал за Купата на България

Плевенчани ще се борят за трофея за първи път от 28 години

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак се класира на първия си финал в турнира за Купата на България от 1996 г. насам. В „Арена Бургас“ отборът на Любомир Минчев се наложи над Балкан със 76:60 в първия полуфинал от надпреварата.

НАЙ-ДОБРИ: Родни Първис навъртя 30 точки за Спартак, от които 7 тройки. Константин Тошков добави 12. Алекс Ломакс се разписа с 11 точки. Талиб Занна грабна 12 борби плюс 8 точки.

Йордан Минчев бе много полезен за Балкан и оформи дабъл-дабъл – 14 точки и 12 борби. С по 11 останаха Мартин Сотиров и Майки Диксън.

РАЗВИТИЕТО: Двата тима си размениха по една част през първото полувреме, в края на което плевенчани имаха крехък аванс от 1 точка за 36:35. След паузата Спартак стигна до аванс от 5 точки за 42:37 след успешни акции на Родни Първис. Балкан обаче отвърна чрез Майки Диксън, Сюприйм Ханна и Йордан Минчев за равенство за 45:45. От другата страна Цветомир Чернокожев, Брайънт Томас и Алекс Ломакс бяха точни за 51:45. „Зелените“ се оказаха на точка, след като Георги Герганов, Мартин Сотиров и Майки Диксън не сбъркаха. Талиб Занна даде глътка въздух на своите за 54:50. В последните 10 минути на няколко пъти „синьо-белите“ излизаха напред със 7 точки, но шампионите се доближаваха на 4-5 точки чрез Йордан Минчев и Сюприйм Ханна. 5 поредни точки на Родни Първис донесоха на Спартак двуцифрен аванс за 67:57. Проблемите за Балкан се увеличиха и след петия фаул на Димитър Димитров, дошъл 2 минути преди края, а до финалната сирена селекцията на Любомир Минчев не изпусна инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (17 март) от 18.00 ч. Спартак ще излезе срещу победителя от двойката Черноморец/Рилски спортист във финала за Купата на България.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – СПАРТАК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани