20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияББЛ наложи санкции на Академик Пловдив -2 и Пловдив Мамбас

ББЛ наложи санкции на Академик Пловдив -2 и Пловдив Мамбас

Двата отбора ще играят без публика по два мача

Дисциплинарната комисия към Българска баскетболна лига наложи санкции на Академик Пловдив -2 и Пловдив Мамбас. Поводът е инцидентът в първия мач помежду им от четвъртфиналните плейофи в регион Юг на ББЛ А група, който се проведе на 24 април в зала „Сила“.

Георги Инджов и Любослав Светославов са наказани с парични глоби и лишаване от състезателни права в първенството до края на сезона, заради сбиване. Само Инджов взе участие в срещата, докато Светославов бе в публиката, но според правилника, дори в качеството си на зрител, лице, което е картотекирано в даден отбор, също подлежи на санкции при нарушаване на правилата.

Всеки от двата клуба пък ще трябва да изиграе следващите си два домакински мача без публика. Това означава, че вторият двубой помежду им, който е тази вечер от 20:30 ч. в зала „Сила“ в Пловдив, ще бъде пред празни трибуни.

До момента Пловдив Мамбас води с 1-0 в серията, след като спечели първия мач с 80:74. Играе се до две победи от три мача.

Ето и пълните решения на ДК към ББЛ:

  • Наказва Георги Инджов от Академик Пловдив, на основание чл.21 от ДП на ББЛ с глоба от 500 лева и лишаване от състезателни права в първенството на ББЛ до края на сезона.
  • Наказва Любослав Светославов от Пловдив Мамбас на основание чл.21 във връзка с чл.23 от ДП на ББЛ с глоба от 500 лева и лишаване от състезателни права в първенството на ББЛ до края на сезона.
  • Наказва БК Академик Пловдив, на основание чл.39 от ДП на ББЛ във връзка с чл.3 от ДП на ББЛ, с провеждане на две срещи без публика – следващите две срещи като домакин.
  • Наказва БК Пловдив Мамбас на основание чл.39 във връзка с чл.3 от ДП на ББЛ с провеждане на две срещи без публика – следващите две срещи като домакин.
ПрезGoogle
ИзточникББЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани