5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаБаскония развали вечерта на Анадолу Ефес (видео)

Баскония развали вечерта на Анадолу Ефес (видео)

Испанците прекъснаха серията от четири поредни загуби от този съперник в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Баскония прекъсна серия от четири поредни загуби от Анадолу Ефес на европейската сцена. Шампионът на Испания триумфира в Истанбул след категоричното 77:59 като гост в мач от 12 кръг в Eвролигата.

НАЙ-ДОБРИ: Баскония не може да разчита на Лука Вилдоса заради болки в кръста. В негово отсъствие Алек Питърс се разписа с 18 точки и 7 борби. Йосуфа Фал и Акиле Полонара нанизаха по 12. Пиерия Хенри вкара 11 точки.

Нито един баскетболист на Анадолу Ефес не премина двуцифрената бариера. Най-резултатен бе Шейн Ларкин с 8 точки и 5 асистенции.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Гостите доминираха под двата ринга, като грабнаха общо 44 срещу 30 борби за Ефес. Освен това, испанците направиха и повече асистенции – 21 срещу 16 за турския гранд.

И ОЩЕ: Селекцията от Витория заема седмо място в класирането с баланс от 6-5, докато тимът на Ергин Атаман е девети със същия баланс.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 декември Баскония ще приеме Макаби Тел Авив, а Анадолу Ефес ще има за съперник Валенсия.

СТАТИСТИКА ОТ АНАДОЛУ ЕФЕС – БАСКОНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани