11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияБаскетбол, рози и няколко поколения се събраха в зала "Триадица" навръх 8...

Баскетбол, рози и няколко поколения се събраха в зала „Триадица“ навръх 8 март

Около 130 деца показваха умения пред погледите на легенди на женския баскетбол

С празник на женския баскетбол на един от най-женските дни в годината приключи проекта „Her World, Her Rules“, в България за тази година. В зала „Триадица“ се събраха около 130 деца от столичните баскетболни школи – НСА, Славия, Левски, Септември 97, както и момичета от Дупница и Рилски спортист, за да поиграят баскетбол, но и да се срещнат с представителките на най-славните моменти от историята на женския баскетбол в България.

По роза за всяка от дошлите в залата легендарни баскетболистки, участнички и медалистки от Олимпийски игри и Европейски първенства, подариха бъдещите баскетболни звезди. За историята навръх 39-тата годишнина от спечелването на КЕШ от Левски Спартак през 1984 г. напомниха Петкана Макавеева, Надка Голчева, Красимира Барзова, Нина Хаджиянкова, както и националките Юлия Боянова, Лилия Янкова, Гергина Скерлатова, Ваня Дерменджиева, Марияна Русева, проф. Юлия Мутафова. Специално послание за малки и големи долетя от Франция – от друго златно момиче – Силвия Германова, която си пожела скоро да награждава български баскетболистки, които имат по-големи постижения по терените от самата нея.

Рози имаше и за всички майки, които придружаваха децата си в залата.

Сред плеядата звезди бяха и националки от по-близкото минало, които днес предават своя опит като треньори – Гергана Славчева, Силвия Пеева, както и треньорът на националните ни отбори до 18- и 20-годишна възраст Маргарита Маринкова. Посланици на инициативата пък бяха момичетата от ПГ „Констатин Фотинов“, град Самоков, които спечелиха титлата на световното ученическо първенство в Белград през 2022 г.

Водещ на празника беше Камен Алипиев.

Фестивалът в София бе последен от проекта за България, като отново премина под знака на 3х3. Стрийт-формата на баскетбола бе фокусът на инициативата и в Бургас. Фестивали имаше и в Пловдив, Габрово, Гоце Делчев и Варна.

Главни координатори на събитието и програмата бяха Мениджър развитие женски баскетбол Албена Брънзова и менторът Гергана Брънзова – специалист по холистичен баскетбол, менторство, оптимална спортна подготовка и личностно развитие.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани