12.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаБарса устоя на финалния щурм на Цървена Звезда (видео)

Барса устоя на финалния щурм на Цървена Звезда (видео)

Шести успех за каталунците в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Барселона постигна втора поредна победа в Евролигата. Селекцията на Жорди Гримау подчини Цървена Звезда с 86:81 у дома в мач от 7 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

И ОЩЕ: Испанският гранд е с баланс от 6-1 и се намира на второ място в класирането. „Звездашите“ са с 2 успеха и 5 поражения, което ги поставя на 15-то място в подреждането.

НАЙ-ДОБРИ: Джабари Паркър се отчете с 20 точки и 5 борби за Барса. Уили Ернангомес добави 18. Ян Весели завърши с 14 точки. Томаш Саторански остави срещу името си 10, 5 борби и 6 асистенции.

Лука Митрович бе най-резултатен за Цървена Звезда с 22 точки и 6 борби. Милош Теодосич финишира с 13 и 9 асистенции. Деян Давидовац остана с 12 точки.

КЛЮЧЪТ: След равностойна първа четвърт Барселона взе нещата в свои ръце и дори достигна до преднина от 17 точки в средата на втората. Гостите обаче не се отказаха и намалиха изоставането си до 4 точки за 43:47 на голямата почивка. След паузата Цървена Звезда не се отказваше и дори изравни за 78:78 чрез Лука Митрович. „Звездашите“ бяха на път да отмъкнат победата, но Джабари Паркър и Ян Весели нанесоха последния удар.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 ноември Барселона ще излезе срещу Баскония, докато ден по-рано Цървена Звезда ще приеме Фенербахче.

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани