12.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияБалкан победи ЦСКА при вторите отбори в ББЛ А група

Балкан победи ЦСКА при вторите отбори в ББЛ А група

Илиян Пищиков даде тон своя тим с 30 точки

Балкан-2 записа втора победа в ББЛ А група. В среща от регион Запад тимът се наложи над ЦСКА-2 с 84:67, оставяйки го без успех от началото на сезона.

В тази среща гостите бяха в състав едва от осем играчи и водени от Преслав Пешев, тъй като Мирослав Ралчев е в Германия с отбора на Балкан до 17 години за турнир от Европейската младежка баскетболна лига. Почти по същото време пък първият тим на „армейците“ имаше мач от НБЛ в Шумен, така че и в техния дубъл имаше липсващи състезатели.

„Зелените“ взеха инициативата още в началото на срещата и след 10 минути се откъснаха с 26:12. Вторият период стартира с пет поредни точки на ЦСКА-2. След това обаче гостите отново направиха преднината си двуцифрена и на почивката водеха с 50:33 след общо 27 точки на Веселин Христов и Илиян Пищиков.

Ботевградският тим продължи да поддържа солиден аванс и последната четвърт започна при 64:45 в негова полза. В оставащото време балканци нямаха проблем да задържат преднината си и да спечелят.

Илиян Пищиков бе най-резултатен за победителите с 30 точки, като вкара и 6 тройки. Веселин Христов записа 25 точки и 10 борби, Иво Корестилов се отчете с 10 точки и 9 борби. Силно се включи и Михаил Гавазов с 8 точки и 12 борби.

За ЦСКА-2 над всички бе Димитър Генов с 25 точки и 13 борби, Мартин Димитров отбеляза 10 точки.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани