12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияАлександър Везенков: Имам договор за още един сезон с Олимпиакос, чувствам се...

Александър Везенков: Имам договор за още един сезон с Олимпиакос, чувствам се добре

Заради COVID-19 и всички трудности няма да ходя в САЩ и това лято, каза още крилото

Александър Везенков изгледа третия мач от полуфиналната плейофна серия в НБЛ между Балкан и Левски Лукойл, провел се в „Арена Ботевград“ и спечелен от „зелените“ със 100:81. Крилото на Олимпиакос вече си е у дома, където се подготвя индивидуално.

Добре съм, починах си две седмици, вече съм в Ботевград и се подготвям с моите треньори. За съжаление имам много почивка, тъй като Олимпиакос не играе в местното първенство. Подготовката на отбора започва чак август месец, така че имам малко време да поработя за себе си„, заяви пред Max Sport Aлександър Везенков.

В първите два мача Левски доминираше, беше по-добрият отбор. Когато един тим загуби с 30 точки, знаем, че ще реагира. И двата отбора имат още какво да покажат. Виждаме, че има три тима, които са по-добри от другите, но има и такива като Черноморец и Ямбол, които също се борят и показаха хубави неща. Мисля, че ще е оспорвано и ще има хубави финали за гледане“, сподели крилото за срещите в родния елит.

Със сигурност контузията на Костас Папаниколау ми помогна да играя повече като леко крило. Искаше ми се да не се беше случвало това, защото най-важно е здравето. Отборът имаше нужда да покрия тази позиция. Играех повече и се чувствах по-добре, но не се справихме със задачата да влезем в плейофите на Евролигата и това остави горчив вкус. Имам договор за още един сезон, чувствам се добре. Показаха ми, че съм важен, чувам се с играчите и треньора. Искам да се подобря в личен план, да тренирам и това е. Заради COVID-19 и всички трудности няма да ходя в САЩ и това лято. Тук имам програма и треньори, чувствам се добре, искам да се подобрявам още повече в личен план. В момента това е най-важното за мен“, каза още Александър Везенков.

Самият факт, че ще играем на европейско първенство след толкова време е много хубав и вълнуващ. Всички отбори на шампионата имат амбиции, но мисля, че ако се подготвим и покажем на какво сме способни, ще изиграем едно хубаво европейско. Не сме говорили още за лагер с националния отбор, аз искам да работя върху себе си. Когато ме поканят в националния отбор, винаги ще съм там“, смята националът.

Четвъртфиналите в Евролигата бяха много хубави и красиви. Изключение прави серията между ЦСКА Москва и Фенербахче, останалите стигнаха до пети мач. Финалната четворка е много по-различно от всичко останало. Винаги се получават някакви изненади, четирите отбора са много силни. Инвестирали са много пари и разполагат с големи звезди. Давам предимство за Барселона, но не знам какво ще стане“, завърши Александър Везенков.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани