11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Матушев се завърна в игра и тласна Баскетбол Академи Лимбург към...

Александър Матушев се завърна в игра и тласна Баскетбол Академи Лимбург към победа

Бившият младежки национал вкара 12 точки срещу Ландстеде

Александър Матушев се завърна в игра за Баскетбол Академи Лимбург в първенството на Белгия и Нидерландия. Българинът бе с основна заслуга за успеха на своя тим над Ландстеде със 79:69 при визитата му в мач от 12 кръг.

Бившият младежки национал, който бе извън терените около месец, заради контузия, се включи от пейката за Баскетбол Академи Лимбург и остана на терена 21 минути. В тях Александър Матушев се представи силно и отбеляза 12 точки, като бе 1/2 при стрелбата си от средно разстояние, 3/5 от тройката и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари. На сметката си бившият играч на Ямбол остави още 4 борби.

От неговите съотборници Ное Ботули вкара 20 точки плюс 5 борби.

Дуйе Дюкан бе най-резултатен за Ландстеде с 19 точки.  

Александър Матушев и компания нанесоха своя удар след силна трета четвърт, в която отбелязаха общо 30 точки срещу 14 за съперника. С това гостите си гарантираха двуцифрен аванс, който успяха да запазят до финалната сирена. 

Баскетбол Академи Лимбург е с баланс от 2-10 и се намира на девето място в класирането. На 7 януари 2023 г. Александър Матушев и компания ще се изправят срещу Леуварден. 

СТАТИСТИКА ОТ ЛАНДСТЕДЕ – БАСКЕТБОЛ АКАДЕМИ ЛИМБУРГ 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани