18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Гавалюгов показа точен мерник на лагер на НБА и ФИБА (видео)

Александър Гавалюгов показа точен мерник на лагер на НБА и ФИБА (видео)

Юношеският национал е част от събитието, което се провежда във Вроцлав

Юношеският национал на България Александър Гавалюгов e сред участниците на лагер на НБА и ФИБА, който носи името „Баскетбол без граници„. Младите баскетболисти са разделени на отбори, а в една от тези срещи гардът показа точния си мерник.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от NBA Europe (@nbaeurope)

В този лагер участват общо 40 момчета и 40 момичета от 31 държави. Те се обучават от бивши и настоящи играчи от НБА и женската НБА, сред които Джереми Сочан (Сан Антонио), Рут Райли (двукратна носителка на приза MVP на финалите в WNBA), Брайън Кардинал (шампион в НБА с Далас от 2011 г.), Кери Китълс (Далас), Джейсън Кид, Ричард Джеферсън и Дикембе Мутомбо.

Снимка: NBA

В лагера се включват още помощник-треньори на тимове от НБА като Вашингтон, Индиана, Детройт, Мемфис и Хюстън. Играчите показват умения в упражнения за мобилност, както и в такива, свързани с нападението и защитата. Част от събитието са конкурс за стрелба от тройката, както и сесии за спаринг и развитие на житейски умения и лидерство.

„Баскетбол без граници“ във Вроцлав стартира на 25 август и ще продължи до 28-ми. Това е първото му издание на полска земя. До този момент ФИБА и НБА са организирали подобни събития в 47 града от 32 държави на 6 континента.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани