11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков: НБА е мечта, но все още имам много работа с...

Александър Везенков: НБА е мечта, но все още имам много работа с Олимпиакос

Ако не си сериозен, всеки противник е опасен, казва още крилото

Александър Везенков и Олимпиакос ще поставят начало на новия сезон в Евролигата днес от 21.00 ч. с домакинство на Баскония. 206-сантиметровото крило ще започне своя четвърти сезон в редиците на гръцкия гранд след броени часове.

Пред медиите в южната ни съседка националът говори за удължаването на договора си с Олимпиакос до 2024 г., за мечтите, за новия сезон и за Василис Спанулис. Ето какво сподели българинът:

За удължаването на договора му

Чувствам се добре в Олимпиакос. Изпитвам уважение и признателност към колеги, служители, треньори, ръководители. Имаме хубав колектив, а това искаха президентите, както и аз. Затова взех това решение. Много пъти са ми показвали какво знача за клуба и е хубаво, когато работата, която си свършил бъде възнаградена. Приятно е, когато някой вярва в теб.

За приноса на Йоргос Барцокас

Той ми помогна много. Не само тук, но и в Барселона. Повярва в мен. Знам, че трябва да заслужа това, което ми дава и да се възползвам от шансовете за игра, за да помагам на отбора. Ако нещата не вървят добре, колкото и някой да иска да ви помага, първо сами трябва да го направите. Затова работя, за да помагам на тима и на треньора. Нивото, което искам да достигна индивидуално и това на тима, обаче е много далече все още.

За НБА 

Не обичам да мисля толкова далече в бъдещето. Но ако кажа, че това не е мечта и цел, ще излъжа. В един момент бих искал да опитам, ако стигна до това ниво. Ако този момент някога дойде, твърде много неща ще играят роля. Искам да изживея мечтата си, но не на всяка цена. Мисля, че всеки спортист би искал да го направи. В момента обаче мисля само за Олимпиакос. Искам да печелим трофеи. Имаме много работа за вършене, за да стигнем дотам.

За отговорността да води

Аз съм човек, който обича подобни неща. Но сравненията с Принтезис, не смятам, че трябва да има подобни неща. Всеки спортист е различен. А и Йоргос все още е с нас. Надявам се да остане в отбора още дълго време. Научаваме много неща от него, на терена и извън него. Той е преминал през много в този клуб. Когато той реши да напусне, всеки, който трябва да го наследи, със сигурност ще даде всичко от себе си.

За играта и целите на Олимпиакос

Опитваме се да играем бърз баскетбол с много движение на топката. Трябва да се раздаваме още в защита. Идеалният вариант за новия сезон би бил Купа и титла в Гърция, както и участие в плейофите на Евролигата. Но аз съм реалист. Все пак това са два маратона и трябва да се готвим мач за мач. Има много добри тимове в този турнир. Ако не си сериозен, всеки противник е опасен. Всеки иска да победи Олимпиакос, така че трябва да сме на 100%.“

За Василис Спанулис 

Ако се замислите какво е постигнал, колко трофеи има, колко много победи има всеки сезон, това наистина е нереално. Това е безпрецедентно и малко спортисти са го правили. Научих много от него. Неговата дисциплина, упорита работа и опит да бъде първи във всичко са заразяващи. Ще липсва много на Олимпиакос и на гръцкия баскетбол. Бяхме свикнали да го гледаме на терена през всичките тези години. Желая му най-вече здраве. Вярвам, че един ден ще се върне към баскетбола.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани