17.8 C
София
понеделник, май 13, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Везенков начело на Идеалния отбор на гръцката лига за 2022/2023

Александър Везенков начело на Идеалния отбор на гръцката лига за 2022/2023

Крилото сред най-добрите пет в южната ни съседка за последния сезон

Aлександър Везенков получи поредното признание за блестящия си сезон в Гърция. 206-сантиметровото крило е начело на Идеалния отбор в елита на южната ни съседка за 2022/2023. 

Компания на Александър Везенков сред най-добрите в Гърция през последната година правят още Костас Слукас, Костас Папаниколау и Мустафа Фал, с които българинът дели доскоро една съблекалня в Пирея, както и Силвен Франсиско (Перистери).

С екипа на Олимпиакос през последния сезон Александър Везенков спечели титлата в гръцкия шампионат, както и Купата и Суперкупата. В този сезон 27-годишният баскетболист записва средно по 16.7 точки, 5.7 борби и 2 асистенции в общо 30 мача на „червено-белите“ по гръцките терени.

Преди два дни стана ясно, че Александър Везенков е избран за MVP на сезона в южната ни съседка, както и за Най-популярен играч.

От есента Александър Везенков ще започне нова глава в кариерата си, след като прие предложението на Сакраменто в НБА. Това ще му донесе договор за три сезона на стойност $20 млн.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани