16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНБААлександър Везенков и Сакраменто оставиха Клипърс под 100 точки (видео)

Александър Везенков и Сакраменто оставиха Клипърс под 100 точки (видео)

Крилото и колегите му постигнаха своята победа №44 в НБА този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Сакраменто продължават битката си за шестото място в Западната конференция на НБА, което дава право на директно участие в плейофите. Крилото и съотборниците му подчиниха Лос Анджелис Клипърс със 109:95 у дома и вече имат баланс от 44-31.

НАЙ-ДОБРИ: Българинът игра 10 минути за Сакраменто, след като се включи от пейката. В тях Спортист №1 на България за последните две години се отчете с 2 точки, 1 борба и 1 открадната топка, като бе безгрешен от фаул линията – 2/2.

От неговите колеги Домантас Сабонис бе много полезен и оформи дабъл-дабъл – 22 точки и 20 борби плюс 9 асистенции. ДиАрън Фокс добави 20 и 7 асистенции. Кийгън Мъри финишира с 19 и 5 борби.

Ръсел Уестбрук бе най-резултатен за Клипърс с 20 точки. Пол Джордж финишира с 18. Норман Пауъл остана със 17 точки.

КЛЮЧЪТ: Александър Везенков и компания водеха с 5 точки на голямата почивка, но след това надиграха съперника с 35:19, за да дръпнат с 91:70 в края на третия период. Въпреки усилията на Ръсел Уестбрук във финалната четвърт, гостите така и не успяха да спрат „кралете“, които оформиха крайното 109:95 в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 април от 2.30 ч. българско време Александър Везенков и Сакраменто ще започнат последната си серия от визити в редовния сезон на НБА. Техен съперник ще бъде Ню Йорк.

СТАТИСТИКА ОТ САКРАМЕНТО – КЛИПЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани