18.3 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаДеян Бодирога e основен фаворит за президент на Евролигата

Деян Бодирога e основен фаворит за президент на Евролигата

Обсъждането на този въпрос е планирано за 8 юли

Eдна от легендите на бивша Югославия Деян Бодирога ще бъде предложен за президент в Евролигата. Това ще се случи по време на Борда на акционерите, като следващото му заседание ще бъде на 8 юли (петък).

Според информация на Eurohoops, за изпълнителен директор в турнира на богатите е гласен Маршал Гликман. Раздялата с доскорошния шеф на най-силната клубна надпревара на Стария континент Жорди Бертомеу доведе до дискусии за промени в ръководството й.

Още по време на последния сезон в Евролигата се заговори, че сребърният медалист от Олимпиадата в Атланта през 1996 г. Деян Бодирога може да поеме ръководен пост в новата структура. 49-годишният бивш баскетболист е бивш вицепрезидент на баскетболната федерация на Сърбия. Той има отлични отношения с ФИБА, което може да бъде мост за разрешаване на конфликта между двете организации.

Продължителното търсене на нов главен изпълнителен директор изведе на дневен ред кандидатурата на Маршал Гликман, който е дългогодишен консултант на Евролигата и през годините помага на Жорди Бертомеу.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани