18.3 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНБАДалас прегази Клипърс (видео)

Далас прегази Клипърс (видео)

Маверикс с рекорд от 50 точки разлика за едно полувреме

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Далас спечели за първи път през 2020/2021 в НБА. Селекцията на Рик Карлайл разпиля Лос Анджелис Клипърс със 124:73 при визитата си в “Стейпълс сентър”. Това е най-тежката загуба за „ножиците“ в клубната им история.

НАЙ-ДОБРИ: Лука Дончич бе близо до трипъл-дабъл за Далас – 24 точки, 9 борби и 8 асистенции. Джош Ричардсън добави 21. Тим Хардуей Джуниър се отчете с 18 точки и 5 борби.

Пол Джордж бе най-резултатен за Клипърс с 15 точки. Серж Ибака вкара 13 плюс 9 борби. Ивица Зубац остана с 10 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Въпреки усилията на Пол Джордж, Маверикс бяха под пара през първото полувреме и лимитираха съперника си до 27 точки, отговаряйки със 77. Това бе най-големият аванс на голямата почивка в историята на НБА. До финалната сирена Маверикс не изпуснаха лидерството, за да прекъснат серията си от две поредни загуби в лигата през този сезон.

И ОЩЕ: Една от основните фигури в състава на “ножиците” Кауай Ленърд не взе участие в срещата, след като получи тежък удар в лицето от колегата си Серж Ибака в предишния мач срещу Денвър навръх Коледа.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 31 декември Далас ще се изправи срещу Шарлът, а ден по-рано Клипърс ще играят срещу Минесота.

СТАТИСТИКА ОТ КЛИПЪРС – ДАЛАС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани