5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългари в чужбинаГергана Иванова върна ЕЛТЕ Беак на верния път в Унгария

Гергана Иванова върна ЕЛТЕ Беак на верния път в Унгария

Гардът навъртя 22 точки срещу Печ

Гергана Иванова и ЕЛТЕ Беак сложиха край на серия от три поредни поражения в Унгария. На свой терен българката и отборът й се наложиха над Печ със 77:63 в среща от 17 кръг в местния шампионат при дамите.

Гардът изнесе един от най-силните си мачове за ЕЛТЕ Беак през този сезон. Гергана Иванова бе над всички и финишира с 22 точки, 5 борби и 2 асистенции за 32 минути на терена. При стрелбата си националката бе 8/10 от средно разстояние, 1/3 зад дъгата и 3/3 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Беше труден мач, въпреки че имахме аванс от 20 точки през третия период. Справихме се добре, най-вече в защита. Успяхме да задържим противника до около 60 точки. Играхме на високи обороти през по-голямата част от двубоя. Надявам се да продължим така„, коментира след срещата Гергана Иванова.

ЕЛТЕ Беак е с баланс от 8-9 и се намира на седмо място в класирането на унгарското първенство. На 23 януари Гергана Иванова и съотборничките й ще гостуват на Лудовика Ксата. 

СТАТИСТИКА ОТ ЕЛТЕ БЕАК – ПЕЧ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани