19.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияСпартак подчини ЦСКА след силно второ полувреме (видео)

Спартак подчини ЦСКА след силно второ полувреме (видео)

В Плевен почетоха с минута мълчание паметта на един от любимците си Илия Станков

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак постигна 22-ра победа в НБЛ този сезон. На свой терен селекцията на Любомир Минчев се наложи над ЦСКА със 102:70 в среща от 31 кръг в родния елит. Плевенчани имат в актива си и 9 поражения, докато „червените“ са с баланс от 14-17.

И ОЩЕ: Двубоят започна с минута мълчание в памет на бившия баскетболист и треньор Илия Станков, който си отиде от този свят преди няколко дни след тежко боледуване. Крилото дълги години носи екипа на „синьо-белите“, както и на Балкан и Левски.

Освен това, феновете в зала „Балканстрой“ разпънаха огромен плакат с надпис, гласящ „Илия Станков – завинаги един от нас„. Привържениците на Спартак скандираха името на един от любимците си по време на двубоя.

НАЙ-ДОБРИ: Родни Първис финишира с 22 точки за Спартак, от които 5 тройки. По 15 добавиха Алекс Ломакс и Талиб Занна, който последният овладя и 9 борби. Цветомир Чернокожев вкара 11 точки.

Александър Радукич бе най-добър за ЦСКА с 25 точки и 8 борби. Венцислав Петков остана с 14 и 6 асистенции.

РАЗВИТИЕТО: Гостите взеха първата част и чрез Венцислав Петков, Александър Радукич и Камерън Грегъри поведоха със 17:13. През втория период Спартак обърна до 27:21 след успешни акции на Талиб Занна, Цветомир Чернокожев, Константин Тошков и Ивко Ивков. ЦСКА отговори чрез Дамян Минков, Венцислав Петков, Георги Боянов и Александър Радукич за 44:38 в своя полза.

След паузата плевенчани направиха серия от 9-0, дело на Цветомир Чернокожев и Родни Първис, за да излязат отново напред с 47:44. Столичани не се забавиха и с помощта на дуото Камерън Грегъри и Александър Радукич се върнаха предимството за 51:47. Последва нова серия на „синьо-белите“ от 16-4, дошла благодарение на Константин Тошков, Цветомир Чернокожев, Родни Първис и Алекс Ломакс, за 61:53. През последните 10 минути домакините не изпуснаха инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В последния мач от редовния сезон в НБЛ Спартак ще приеме Черноморец на 23 април, докато ден по-рано ЦСКА ще играе с Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – ЦСКА

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани