12.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЛевски Лукойл се върна на върха в НБЛ

Левски Лукойл се върна на върха в НБЛ

Столичани станаха първите, взели златото в серия до четири победи от седем двубоя

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл е новият шампион на България. Селекцията на Тити Папазов се наложи над Рилски спортист с 84:69 като гост в петия мач от финалната серия. Така „сините“ станаха първият тим, завоювал златото в серия до четири успеха от седем срещи след 4-1.

И ОЩЕ: Левски Лукойл триумфира в родния елит за втори път в последните три години, но през 2018 г. финалната серия бе в серия до три победи от пет мача. За столичани това е 20-та титла в историята, като това е първи трофей за тима през този сезон плюс среброто от турнира за Купата на България. За наставника на столичани Тити Папазов пък това е пета титла с отбора от столицата. Предишните са от 2000, 2001, 2014 и 2018 г.

НАЙ-ДОБРИ: Кийт Бенсън завърши с 19 точки и 9 борби за новите шампиони. Тайрън Брейзълтън и Христо Захариев добавиха по 15. Йордам Минчев се включи силно от пейката с 13 точки и 12 борби. За МVP на финалите бе избран Данило Тасич. 

Брендън Браун бе най-добър за Рилски спортист с 16 точки. Павлин Иванов финишира с 12. С по 10 точки останаха Алекс Симеонов, Николас Карвачо и Трей Портър.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Столичани първи дръпнаха надпред с 10:4 след успешни акции на Данило Тасич, Тайрън Брейзълтън и Райън Райт. Рилецо отвърна чрез Павлин Иванов, Брандън Браун и Николас Карвачо за 19:18 след 10 минути игра. През втория период Левски Лукойл отново взе нещата в свои ръце и чрез Чавдар Костов, Йордан Минчев и Христо Захариев фиксира 32:26. Проблемите за Рилски се увеличиха след отсъден фаул на Николас Карвачо, който реагира с жест към съдията Славчо Нучев, за което получи техническо и седна на пейката. Това обаче не притесни отбора му, който обърна до 35:33 чрез Златин Георгиев и Трей Портър. „Сините“ отговориха чрез два далечни снаряда на Христо Захариев за 39:37.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: Рилецо се върна от съблекалните с желанието да излезе напред и чрез Николас Карвачо, Павлин Иванов и Алекс Симеонов направи това за 51:47. Графата с технически се увеличи, след като Йордан Минчев реагира с претенции, че е бил фаулиран, но нарушение не последва. Тройка на Брендън Браун постави на таблото 57:53 в полза на Рилски. Левски Лукойл обаче се възстанови и чрез Тайрън Брейзълтън и Кийт Бенсън си върна водачеството за 65:58 след 30 минути игра. През последната четвърт стрелбата от далече на самоковци не вървеше, а Христо Захариев и Йордан Минчев вкараха за 69:58. Гостите взеха сериозно предимство и чрез Кийт Бенсън и Данило Тасич се изстреляха напред с 16 точки, a oттам връщане нямаше.

ПРЕДИ ТОВА: Срещата стартира с минута мълчание в памет на легендата Спас Натов, който си отиде от този свят преди три дни на 53-годишна възраст. Преди ден бившият национал бе изпратен във Варна, където прекара голяма част от живота и кариерата си, както и днес в родния си Пазарджик от приятели, близки и фенове.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

8 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Чувствам се много добре. Радвам се, че си свършихме работата в сезон, в който имахме толкова много проблеми от началото до края, мисля че завършекът е много добър за нас. Всички сме много щастливи“, сподели баскетболистът на Левски Лукойл Чавдар Костов след златото в НБЛ и 4-1 победи в серията с Рилски спортист. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани