7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЯмбол приземи Академик Пловдив (видео)

Ямбол приземи Академик Пловдив (видео)

Иван Лилов даде тон на ямболии с 26 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Ямбол постави победно начало на новата седмица в НБЛ. В своята зала “Диана” отборът на Тони Дечев надделя над Академик Пловдив със 76:72 в първия мач от 14 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Иван Лилов нямаше спиране за Ямбол и навъртя 26 точки, включително 6 тройки, допълнени от 6 борби. Уили Атууд добави 17 и 5 борби. Евгени Василев се отчете с 12 точки.

Обрад Томич бе най-резултатен за Академик с 19 точки и 5 борби. Йере Вучица и Васил Бачев вкараха по 15, като вторият овладя 6 борби плюс 9 асистенции. Николай Николов остана с 11 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: През първото полувреме двата състава си размениха по една част, като първата бе за Академик, воден от Обрад Томич, след 21:19. Иван Лилов обаче се развихри и след 16 точки за себе си, изведе Ямбол напред с 39:37.

След паузата надлъгването продължи преди Уили Атууд и Евгени Василев да фиксират 60:55 в полза на домакините. През последната четвърт гостите отговориха със серия от 8-3, за да изравнят за 63:63 чрез Робърт Георгиев, Васил Бачев и Йере Вучица. Ямболии обаче не се предаваха и чрез Иван Лилов си върнаха лидерството за 75:72 1.15 мин. преди края. Последният подпечата успеха на тима си с успешен наказателен удар във финалните секунди. 

И ОЩЕ: Съставът от Града край река Тунджа е с баланс от 4-8, като заема шесто място в класирането. Пловдивчани пък имат 6 успеха и 7 поражения, като са трети в подреждането.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 януари Ямбол ще приеме Берое, а ден по-късно Академик ще излезе срещу Черноморец в Пловдив.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани