9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияШумен се върна на победния път в НБЛ

Шумен се върна на победния път в НБЛ

Отборът на Янко Янков се пребори с Ямбол при визитата си в зала "Диана"

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Шумен прекрати серията си от четири поредни загуби в НБЛ. Отборът на Янко Янков се наложи над Ямбол с 82:74 като гост в последния мач от 11 кръг в шампионата при мъжете.

И ОЩЕ: „Жълто-зелените“ са с баланс от 4-7, с което се нареждат на осма позиция в класирането на родния елит. Ямболии пък са с 5 успеха и 6 поражения, с което се намират на шесто място.

НАЙ-ДОБРИ: Ивайло Тонев наниза 29 точки за Шумен, допълнени от 5 борби. По 16 добавиха Уилфрид Ликей (7 борби) и Брайън Камерън (6 асистенции). Дейвид Ролинс се отчете с 10 точки и 5 борби.

Павел Маринов бе най-резултатен за Ямбол с 22 точки. С по 15 останаха Айзък Бонтън (5 асистенции) и Иван Лилов (5 борби).

РАЗВИТИЕТО: Двата състава си размениха по една четвърт през първото полувреме, като след края му Шумен все пак имаше минимален аванс за 36:35. След паузата гостите увеличиха аванса си до 9 точки, водени от Ивайло Тонев и Брайън Камерън. Ямболии се вдигнаха и стигнаха до равенство за 54:54 след успешни акции на Павел Маринов, Иван Лилов и Айзък Бонтън. Селекцията на Янко Янков обаче си върна преднината за 63:56. В последните 10 минути Шакил Уолтърс, Иван Лилов и Павел Маринов държаха Ямбол близо до съперника, но дуото Уилфрид Ликей и Ивайло Тонев подпечата успеха на „жълто-зелените“ с крайното 82:74.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 декември от 18.00 ч. Шумен ще бъде домакин на Балкан, докато Ямбол ще приеме ЦСКА същия ден от 13.00 ч. Последният двубой ще бъде предаван пряко по Max Sport 2.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – ШУМЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани