Черно море Тича издържа срещу Шумен (видео)

Първи успех за варненци в проверките

437

Черно море Тича приключи с победа турнира „Черноморски игри“, чийто домакин бе през последните три дни. В своята зала „Христо Борисов“ отборът на Кирил Болшаков отказа Шумен с 86:80 в последния мач от надпреварата. Това бе първи успех за „моряците“ в проверките.

Мартин Йорданов бе много полезен за Черно море Тича и оформи дабъл-дабъл – 23 точки и 10 борби. Къртис Джоунс добави 15 и 5 борби. Любомир Керемедчиев вкара 14 точки. Венелин Христов финишира с 10 и 5 борби.

Ивайло Тонев бе над всички за Шумен с 32 точки, от които 6 тройки, плюс 5 борби. Брайън Камерън се разписа с 21 и 7 борби. Джъстин Кохайда също стигна до двойните показатели – 11 точки и 15 борби.

Варненци си гарантираха двуцифрен аванс след силна втора четвърт, спечелена с 28:9, за да дръпнат с 45:28 на голямата почивка. След паузата авансът на домакините достигна 22 точки след успешни акции на Любомир Керемедчиев, Мартин Йорданов, Къртис Джоунс и Венелин Христов. Шумен обаче не се отказа и чрез Ивайло Тонев и Брайън Камерън намали пасива си до 14 точки в края на третия период – 53:67. В последните 10 минути водени от Ивайло Тонев, „жълто-зелените“ продължиха щурма си и се оказаха на 3 точки от съперника. Дуото Къртис Джоунс и Мартин Йорданов подпечата успеха на Черно море Тича в края. 

Двата тима ще поставят начало на сезона в НБЛ следващата седмица. На 7 октомври (събота) от 17.00 ч. в „Арена Ботевград“ Шумен ще гостува на шампиона Балкан. Ден по-късно (8 октомври) от 18.30 ч. в зала „Христо Борисов“ Черно море Тича ще бъде домакин на носителя на Купата на България Левски.

СТАТИСТИКА ОТ ШУМЕН – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

Предишна статияББЛ прави състезание и за мъже над 40 години
Следваща статияОтдават почит към паметта на Атанас Голомеев на БУБА Къп
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."