20.8 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоБългарияЧерноморец отметна Балкан за 7 поред (видео)

Черноморец отметна Балкан за 7 поред (видео)

"Акулите" нямат спиране в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец регистрира седма поредна победа в НБЛ този сезон. На свой терен селекцията на Васил Евтимов отказа Балкан с 90:81 в мач от 7 кръг в родния елит. Бургазлии са лидери в класирането с пълен актив от успехи, докато ботевградчани са с баланс от 5-2 и са втори.

И ОЩЕ: Двубоят бе прекъснат за около 10 минути в последната четвърт, заради проблем с осветлението в зала „Бойчо Брънзов“.

НАЙ-ДОБРИ: Христо Захариев финишира с 23 точки за Черноморец. Андрей Иванов бе много полезен и оформи дабъл-дабъл – 17 и 10 борби. Ладериан Грифин и Милен Захариев добавиха по 14 точки, като последният грабна и 5 борби. Травис Макконико (8 асистенции) и Шон Смит (7 борби) се разписаха съответно с по 12 и 10.

Девис Харис (7 асистенции) и Димитър Димитров (8 асистенции) бяха най-добри за Балкан с по 16 точки. Малик Топин остави срещу името си 15 точки и 5 борби. С по 12 точки останаха Карл-Йохан Липс и Майки Диксън. 

РАЗВИТИЕТО: След равностойна първа четвърт Балкан все пак излезе напред в края й с 26:23 чрез Димитър Димитров и Девин Харис. През втория период Черноморец обърна и поведе с 4 точки след успешни акции на Ладериан Грифин и Андрей Иванов, но гостите отвърнаха чрез Майки Диксън, Николай Грозев, Девин Харис и Малик Топин за 46:37. Бургазлии се възползваха от няколко пропуска на съперника и чрез Шон Смит и Травис Макконико сведоха пасива си до 44:46.

След паузата „акулите“ взеха нещата в свои ръце и чрез Христо Захариев, Милен Захариев и Травис Макконико поведоха с 68:63. От другата страна Димитър Димитров и Карл-Йохан Липс бяха точни за 66:68 след 30 минути игра. В последната четвърт Милен Захариев, Христо Захариев, Травис Макконико и Андрей Иванов увеличиха аванс на Черноморец до 8 точки. Малик Топин и Карл-Йохан Липс дадоха нова надежда на шампионите след 80:82, но Андрей Иванов и Христо Захариев отговориха подобаващо, а тимът им стигна до крайното 90:81.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 26 ноември Черноморец ще бъде домакин на ЦСКА, докато ден по-рано Балкан ще приеме Ямбол. 

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани