Йордан Янков: Такъв срив не ми се е случвал, откакто съм треньор

Оттук нататък не трябва да позволяваме такъв вид игра, казва още наставникът на Академик

370

„В рамките на 7 минути на старта на второто полувреме показахме как не трябва да уважаваме нашия труд. Това е отношение, не може 20 минути да играем дори по-добре от Спартак, защото имаше момент, в който поведохме с 8-9 точки, а след това от съблекалнята се появяват едни непрофесионални баскетболисти, които не показаха ниво и за аматьорската лига в тези минути. Наложи се да се връщаме от 30 точки разлика, което в залата на Спартак е меко казано смешно“, коментира наставникът на Академик Пловдив Йордан Янков след поражението от плевенчани с 69:92 в мач от НБЛ. 

Не съм очаквал подобен срив. Това никога не ми се е случвало, откакто аз съм старши-треньор, тотално лошо поведение на играчите. Може би си помислихме, че щом на полувремето бяхме равностойни, всичко ще е наред. Изложихме се много в рамките на тези 7 минути, получихме 34 точки. Рилски спортист не ни вкара толкова за едно полувреме в предишния мач. Трябва да си направим изводите и всеки един от баскетболистите да си направи сметката дали му се играе в отбора или не“, каза още той. 

Може да кажем, че този сезон се развива на амплитуди. Имахме различни видове проблеми, все още ги имаме, двама от нашите основни играчи са контузени. Разбира се, не търся оправдание. Играем все по-добре, но едни такива 7 минути просто ме разочароваха лично. Отборът играе по-добре, момчетата започнаха да опознават ролите си, което е важно. Оттук нататък не трябва да позволяваме такъв вид игра“, смята Йордан Янков.

С всеки един мач и всяка една тренировка трябва да показваме по-голяма дисциплина, знам, че мотивацията я има. Явно това, че няма как да станем седми, повлиява на играчите в даден момент, но не ги оправдавам“, добави треньорът на пловдивчани, които са с баланс от 10-17 и са осми. 

Доволен съм от развитието на Кръстомир Михов. Смятам, че в последните мачове си заслужи игровите минути от моя страна. Показва, че заслужава и че бъдещето е пред него. Надявам се да продължава по същия начин. Що се отнася до Томислав Минков, има моето доверие от първия ден, в който се срещнахме. Той тренира и играе на приливи и отливи, което вече не трябва да се позволява в мъжкия баскетбол“, завърши Йордан Янков. 

Предишна статияЛюбо Минчев: Познавам си отбора доста добре
Следваща статияЦветомир Чернокожев: Най-важното за нас е да няма спад в играта до края на редовния сезон
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."