11.8 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНационални отбориФИБА постави на фокус мача България - Украйна от олимпийската предквалификация в...

ФИБА постави на фокус мача България – Украйна от олимпийската предквалификация в Турция

България е във възход, след като миналата година се класира за Евробаскет, слагайки край на 11-годишно отсъствие, пишат още от официалния сайт на международната централа

ФИБА направи анализ на ситуацията в група C преди старта на олимпийската предквалификация в Турция. Мачовете от този поток, който включва България, Турция, Исландия и Украйна, ще бъдат в периоди от 12 до 20 август в Истанбул.

За фаворит в групата е посочен Турция, докато в ролята на аутсайдер влиза Исландия, според официалният сайт на ФИБА. Анализаторите посочват като ключова срещата между България и Украйна, която ще бъде на 12 август (събота) от 17.00 ч.

Не трябва да чакаме дълго, защото откриващият мач между България и Украйна може да повлияе на случващото се в групата. Ако Турция наистина е непревземаема, тогава ще има битка за второто място между България и Украйна. 

България е във възход, след като миналата година се класира за Евробаскет, слагайки край на 11-годишно отсъствие, докато Украйна винаги е конкурентна. Дуелът в зала „Синан Ердем“ на 12 август ще бъде задължителен за гледане„, смятат специалистите.

Следващите мачове на националите ще бъдат срещу Турция от 20.45 ч. на 13 август, както и срещу Исландия от 17.00 ч. на 15 август.

Първите два отбора от групата се класират за полуфиналите, където ще се изправят срещу заелите челните две места в другата група, в която са Нидерландия, Хърватия, Белгия и Швеция. Само победителят в турнира ще се класира за основния етап на олимпийските квалификации.

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани