15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияУспехи за Политехника и Балкан -2 в ББЛ А група

Успехи за Политехника и Балкан -2 в ББЛ А група

Срещите бяха от регион Запад

Политехника и Балкан -2 спечелиха мачовете си от регион Запад на ББЛ А група.

Политехника нанесе едва втора загуба за сезона на Миньор 2015, след като в столичната зала „Триадица“ го победи с 82:72, наваксвайки двуцифрено изоставане в хода на мача.

Отборът от Перник се откъсна с 12 точки още през първата част, но в последните две минути от нея така и не успя да се разпише. Баскетболистите на Ивайло Константинов направиха серия от 8-0 и намалиха до 18:22. Политехника стигна и до пълен обрат в началото на втория период, но за кратко. Миньор бързо натрупа двуцифрен аванс, а на почивката бе напред с 51:44. Тимът поддържаше преднина и до средата на третата част, след което обаче съперникът отново поведе и преди решителните 10 минути резултатът бе 68:63 в негова полза. В оставащото време Политехника удържа опитите на гостите за нов обрат и спечели.

Омар Ел-Аюби бе в основата на успеха на Политехника с 31 точки. Мартин Петров оформи дабъл-дабъл – 14 и 12 борби. По 10 точки добавиха Ивайло Константинов (8 борби, 6 асистенции) и Йордан Георгиев. За Миньор 2015 Милен Дудев реализира 17 точки. Боян Тенев се отчете с 15. Георги Бързаков остана с 14 точки.

Балкан -2 постигна успех срещу Спартак Сандански след 79:74 в „Овергаз Арена“, в столицата.

„Зелените“ взеха инициативата още в самото начало и след 10 минути игра поведоха с 18:12. Резултатността и на двата тима се вдигна значително през втората четвърт, като на почивката баскетболистите на Мирослав Ралчев бяха напред с 51:34. Отборът на Янко Янчев не се отказа и след паузата започна да топи изоставането си, като преди заключителния период от преднината на съперника останаха 10 точки. По-малко от две минути преди края Спартак стигна до пълен обрат при 72:71, но балканци отново си върнаха водачеството и този път го задържаха до последно.

Александър Гавалюгов бе над всички за Балкан -2 с 30 точки, включително 5 тройки. Иво Корестилов реализира 17. С 13 точки приключи Илиян Пищиков. За съперника Христо Тодоров отбеляза 21 точки. Иван Димитров записа 15. 12 точки добави Александър Жилев.

ПрезGoogle
ИзточникББЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани