19.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияТри централи у нас се обединяват за дигитализация на спорта

Три централи у нас се обединяват за дигитализация на спорта

БФБ ще си партнира с БФС и волейболната федерация за тази цел

Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков участва в работна среща по процеса на дигитализация на спорта. Домакин на проявата в Национална футболна база „Бояна“ бе Българският футболен съюз. Събитието се проведе в присъствието на ръководитителите на футбола и волейбола у нас.

Тристранната среща на високо ниво очерта първите и най-важни стъпки по разработването и интегрирането на цялостна стратегия за дигитално развитие на българския спорт с помощта на модерните технологии. На срещата присъстваха президентът на БФС Борислав Михайлов, заместник изпълнителният директор Христо Запрянов, техническият директор Георги Иванов и мениджърът „Стратегическо развитие“ Андрей Петров. От страна на Българската федерация по баскетбол участие взеха президентът Георги Глушков, изпълнителният директор Филип Виденов и мениджърът „Международни връзки и специални проекти“ Елеонора Рангелова, а от страна на Българската федерация по волейбол – президентът Любомир Ганев.

По време на събитието бе отчетена необходимостта от интегрирането на технологиите в цялостния спортен процес у нас – задължително условие за постигане на конкурентоспособност на съвременната международна сцена. Изтъкнати бяха фундаменталните предимства на събирането на актуални данни и използването им в процеса на развитие на млади състезатели, както и плюсовете на въвеждането на модерните технологии за постигане на резултати в реално време.

Президентите на трите водещи спортни федерации бяха единодушни, че приемането на подобна програма е задължително условие за развитието на българския елитен спорт и се обединиха около мнението, че в най-кратки срокове тя трябва да бъде въведена в експлоатация. За целта ще бъде изготвен меморандум за сътрудничество между БФС, БФБаскетбол и БФВ.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани