11.8 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияТалант на ЦСКА намери място в Идеалната петица на турнир от Европейската...

Талант на ЦСКА намери място в Идеалната петица на турнир от Европейската младежка баскетболна лига

Искам да вдъхновявам децата и юношите да практикуват този невероятно интересен спорт, признава Калоян Марчев

Още един млад българин направи впечатление на турнир от Европейската младежка баскетболна лига. Един от талантите на ЦСКА Калоян Марчев намери място в Идеалната петица на турнира за момчета до 15-годишна възраст, който се проведе в унгарския град Мишколц в края на миналата седмица.  

ЦСКА, воден от треньора Ахилеас Зикас, завърши надпреварата с баланс от 3-1. В турнира участие взеха още домакините от Мишколц, МАФК (Унгария), МКС Питрьовка Радом (Полша), Риека (Хърватия), Баскет Басано (Италия), Стинта Букурещ (Румъния), Грац (Австрия) и Одеса (Украйна).  

“Турнирът беше отлично организиран. Винаги е добре да имаме възможността да участваме в международни форуми като този и да сравним нашите умения с тези на конкуренцията. Имаше много добри отбори и качествени състезатели, но ЦСКА не отстъпваше по нищо на останалите”, разказа пред BBALL.BG Калоян Марчев. 

“С ЦСКА за пръв път участваме в международен турнир от EYBL и смятам, че се представихме на ниво. Балансът ни е положителен. Изпуснахме мача срещу единия унгарски отбор, а беше напълно по възможностите ни да победим. Ще натрупаме опит, ще подобрим още играта си като отбор и мисля, че на следващия етап от турнира ще победим всички отбори от нашата група”, добави младокът. 

Много се радвам и съм горд с наградата си. Индивидуалната награда те отличава и откроява от останалите играчи. Прави те щастлив, но още по-приятно е когато видиш, че отборът побеждава и всички са единни. Работя и тренирам усилено и се надявам в бъдеще дори да надградя това постижение. Усиленият труд винаги рано или късно се отплаща”, допълва Калоян Марчев. 

Моето най-голямо желание е да стана професионален баскетболист, да накарам родителите и треньорите ми да се гордеят с мен. Искам да вдъхновявам децата и юношите да практикуват този невероятно интересен спорт и да представям България по света. Баскетболът осмисля живота ми и нямам търпение да продължа развитието си напред и нагоре”, признава родения в София баскетболист.  

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани