Стойо Чолаков сред избраните за престижна програма на ФИБА за млади треньори

От международната централа обявиха българските наставници, които ще се включат в нея

896

Треньорската комисия на ФИБА одобри българските кандидатури за новото издание на най-успешната и престижна програма за обучение на млади треньори в Европа. Тя носи името FIBA Europa Coaching Certificate.

Знания в професията в следващите години ще трупат помощникът в националния отбор за юноши до 18-годишна възраст и треньор в школата на Ямбол Стойо Чолаков и колегата му от Рилски спортист Веселка Тодорова.

FECC е едно от най-престижните и полезни обучения за треньори. Вече десетки български наставници преминаха през него, сред които са станалата на скоро майка Силвия Пеева, селекционер на момичетата до 14 години на България, селекционерът на юношите Даниел Клечков, треньорът на Академик Пловдив в НБЛ Йордан Янков, на Берое и бивш селекционер на мъжкия ни тим Любомир Минчев, треньорът от школата на ЦСКА Христо Ценов, треньорът в унгарския Дебрецен Теди Буков, треньорът надмил Хаджисо националния отбор по баскетбол на колички Владимир Искров.

Програмата дава старт и на треньора на носителя на Купа България 2021 Рилски спортист – Людмил Хаджисотиров, който е сред четиримата, завършили FECC и заслужили място сред наставниците за Мача на звездите в Европа при 18-годишните през 2013 г., в който участват играчи като Никола Йокич и Алберто Абалде.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКБФБ
Предишна статияСъздават комисия за лицензиране на залите в България
Следваща статияБивш консултант на българския национален отбор влиза в Залата на славата на ФИБА
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."