ИГРАЧ НА ВЕЧЕРТА: Уендъл Люис

Центърът с 27 точки в Плевен

558

Уендъл Люис бе с основна заслуга за победата на Черноморец над Спартак Плевен с 89:74 в мач от 5 кръг в НБЛ. Американецът се представи силно за бургазлии и заслужи званието Играч на вечерта на BBALL.BG. 

Центърът се разписа с 27 точки за Черноморец, които допълни с 6 борби, 3 асистенции и 4 откраднати топки за 35 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 12/17 от средно разстояние и 3/4 от линията за изпълнение на наказателни удари. Всичко това му донесе КПД 30.

Знаехме, че ще бъде труден мач за нас и ще трябва да играем по-физически. Взехме предимство от това и от това, че имахме преимущество под коша. Те са страхотен отбор, но днес бяхме по-добри от тях. Имахме лош ден от тройката, има и такива моменти. За сметка на това борбата беше добре и успяхме да вземем предимство под коша. Имаме пауза, в която ще се подготвим. Познаваме следващите си съперници. Ще починем и ще се върнем фокусирани върху двубоите, които трябва да спечелим„, сподели пред Max Sport Уендъл Люис.

Първа победа за Черноморец като гост в НБЛ през сезона

Предишна статияНиколай Стоянов: Пролича си нашият проблем с борбата под коша
Следваща статияСпартак остана без треньор
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."