19.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияПовече от 100 треньори на семинара в София

Повече от 100 треньори на семинара в София

Наставниците изслушаха лекция на Никола Маркович

105 български треньори се включиха в традиционния задължителен годишен треньорски семинар в НСА, организиран от Треньорската комисия към БФБаскетбол.

Специалистите изслушаха лекция на сръбския треньор, многократен медалист от европейски и световни първенства за подрастващи Никола Маркович.

Сърбинът говори за „Създаване и адаптиране на пик енд рол – упражнения от игрова ситуация“ и „Основни Упражнения и правила, свързани с концепцията в защита“.

31-годишният Никола Маркович е бивш състезател на сръбския Раднички, завършил е школата на ФИБА за треньори FECC. Бил е треньор на отбори за младежи в Сърбия и Германия, а също така е бил помощник в мъжките отбори на Раднички Крагуевац, Партизан, Локомотив Кубан и немския Крейлсхайм. Бил е треньор и на различни младежки формации на Сърбия, с които има четири бронзови и 2 сребърни медала, един от тях – на световно първенство.

Треньорите изслушаха и лекции от Съдийската комисия, а също – лекция “За Чиста и честна игра – мерките срещу манипулиране на мачове“, от отговорника за борбата с манипулиране на мачове към БФБаскетбол Тодор Колев.

ПрезGoogle.com
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани