12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЯнко Янков: Показахме едно добро лице с малки спадове

Янко Янков: Показахме едно добро лице с малки спадове

Надявам се да повишим още нивото на играта си, добави наставникът на Шумен

Само можем да съжаляваме, дали поради подценяване на противника, а и в по-къса ротация бяха. Последните две минути на първото полувреме отново се отвори голяма разлика. Най-основното, искам да поздравя моите момчета за характера, който проявиха и въпреки разликата, почти 20 точки изоставане, през второто полувреме на два пъти сваляхме под 10. За съжаление този път като домакини имаме по-нисък процент на стрелба и не можахме да се възползваме от многото технически грешки, които направи противникът, да вкараме повече лесни кошове, което би наклонило нещата повече в наша полза. Определено мисля, че посоката е правилна. Трябва да извадим поуките и да работим по-усилено. Това е отбор на второ място в класирането, мисля че е много качествен тим, срещу когото показахме едно добро лице с малки спадове“, коментира наставникът на Шумен Янко Янков след загубата от Черноморец с 68:77.

Селекцията е отворен процес, срокът за картотека е почти до средата на март, но за момента това е съставът, с който разполагаме. Разделихме се с Никола Костич и Евгени Василев, няма да разчитаме на тях повече през настоящия сезон. Искам да им благодаря за положените усилия и да им пожелая успех. Надявам се да повишим още нивото на играта си. Предстоят ни важни мачове, доста тежък месец. В разстояние на 30-35 дни имаме да изиграем 8 срещи и фокусът ни е върху противниците от долната част на таблицата. Срещу тях играем вкъщи, надявам се на по-сериозна подкрепа от страна на нашите фенове. Мисля, че малко им трябва на момчетата още да си повярват и да покажат по-добро ниво“, каза още треньорът на новака в НБЛ.

Черноморец се затрудни, но се справи в Шумен (видео)

Ето и какво сподели за срещата гардът на Шумен Маркъс Майърс:

Чувствам се наистина добре тук, развълнуван съм за бъдещето с нашия отбор. Мисля, че имаме наистина добър шанс да сме по-напред. Харесва ми тимът, от първия ден тук се чувствам като със семейство, харесва ми залата и смятам, че това е наистина добър клуб като цяло. Мисля, че този мач бе добър, тъй като сме в края на класирането, а другият отбор е много по-високо в таблицата. Мисля, че свършихме добра работа за нашето ниво и смятам, че оттук нататък ще ставаме все по-добри.“

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани