12.1 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоЕвропаПавлин Иванов и Йордан Минчев сред най-добрите за Сибиу на старта във...

Павлин Иванов и Йордан Минчев сред най-добрите за Сибиу на старта във ФИБА Къп (видео)

Дабъл-дабъл за крилото срещу Каледония Гладиейтърс

Сибиу на Павлин Иванов и Йордан Минчев стартира участието си във ФИБА Къп през 2023/2024 със загуба. На свой терен отборът на двамата българи отстъпи на Каледония Гладиейтърс с 68:80 в среща от група B на турнира.

Йордан Минчев отбеляза 11 точки за Сибиу, допълнени от 11 борби за дабъл-дабъл за 28 минути на паркета. При стрелбата си крилото бе 3/4 от средно разстояние, 1/3 от тройката и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Павлин Иванов също стигна до двуцифрен точков актив за домакините – 10 точки, 2 борби и 2 асистенции за 26 минути в игра. Гардът бе 1/3 при стрелбата си за две точки, 2/7 от далечна дистанция и 2/2 от фаул линията.

От техните съотборници с по 14 точки финишираха Моня Прат и Кайл Аднам, като първият грабна и 7 борби.

Патрик Уилъм бе най-резултатен за Каледония с 24 точки, включително 6 тройки.

Вторият период се оказа ключов в срещата. В него гостите лимитириха Сибиу до 9 точки, отговаряйки с 26, за да поведат с 41:23 и до края не изпуснаха инициативата.

Следващият мач на Сибиу на Йордан Минчев и Павлин Иванов във ФИБА Къп ще бъде на 25 октомври. Тогава тимът на двамата българи ще гостува на Билбао.

СТАТИСТИКА ОТ СИБИУ – КАЛЕДОНИЯ ГЛАДИЕЙТЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани