15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБАОт Сакраменто очакват подновяване на преговорите с Везенков

От Сакраменто очакват подновяване на преговорите с Везенков

Отвъд океана смятат, че това ще се случи в следващите седмици

Сакраменто най-вероятно ще поднови преговорите с MVP и Реализатор №1 в Евролигата през 2022/2023 Александър Везенков през следващите седмици. Това съобщава журналистът Джеймс Андерсън от „Сакраменто Бий“.

Според правилата на НБА, клубовете трябва да изчакат до тазгодишния драфт, за да започнат преговори с играчи, с които не са подписали договори след него, дори и с такива от предишни издания на драфта.

Александър Везенков има договор с Олимпиакос, но има и клауза за откупуване, за която се смята, че е на стойност 1.5 млн. евро. Според анализаторите, Спортист №1 на България за 2022 г. може да се окаже още едно ключово парче от пъзела, с което Кингс да станат още по-сериозен претендент за титлата в НБА.

Преди плейофите в Евролигата треньорът на Сакраменто Майк Браун сподели, че преговори с Александър Везенков ще има след края на сезона. 

„Ще го оставим да довърши сезона и тогава ще говорим с него, но очевидно сме сме много силно заинтригувани от него“, каза специалистът, който още веднъж потвърди желанието на „кралете“ да подпишат с българина през това лято.

През 2022/2023 Александър Везенков записва средно по 17.6 точки, 6.8 борби и 1.9 асистенции в общо 40 мача на Олимпиакос в Евролигата. Блестящата му игра бе допълнена и от 29-те му точки във финала в Каунас срещу Реал Мадрид, които обаче не бяха достатъчни за успеха на Олимпиакос след 78:79.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани