9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияМиньор 2015 и Ахил ще спорят за Купата на ББЛ

Миньор 2015 и Ахил ще спорят за Купата на ББЛ

Двата отбора стигнаха до финала на турнира, който ще бъде по-късно днес във Видин

Ахил и Миньор 2015 ще спорят за трофея в турнира за Купата на ББЛ през този сезон. Те се класираха за решителния мач след драматични победи на старта на Финалната четворка в зала „Фестивална“, във Видин. Любопитното е, че старши- треньор и на двата отбора е Георги Младенов, но заради негово наказание Миньор бе воден от Милен Дудев.

Финалът е по-късно днес от 16:00 ч.

Състезаващият се в ББЛ Б група тим на Ахил елиминира още един тим от А група – Хасково, побеждавайки го в първия полуфинал с 95:84. В основата на успеха бе Георги Кучков, който отбеляза 49 точки.

Двубоят започна с висока резултатност, като на моменти столичният отбор повеждаше и с двуцифрена разлика, а след 10 минути игра бе напред с 28:23. Вторият период бе доста равностоен, но Ахил се възползва от повечето грешки на опонента си и на почивката бе напред с 51:42 след 27 точки на Георги Кучков. След паузата отборът от София също започна да бърка често. Хасково се възползва и преди решителната четвърт изравни за 67:67. В оставащото време двата тима няколко пъти си размениха водачеството, но силна серия в края донесе успеха на Ахил.

За победителите, освен своите 49 точки, Георги Кучков добави и 6 борби на сметката си. По 12 отбелязаха Даниел Тодоров (10 борби) и Калоян Славев. Ивайло Тонев бе най-добър за Хасково с 30 точки, 8 борби и 5 асистенции. Близо до дабъл-дабъл бе и Динко Христов, който записа 27 точки и 8 борби. 14 добави Вангел Илиев.

Драма предложи и вторият полуфинал, в който Миньор 2015 надви Хасково със 74:73. Напрежението в този мач взе връх, като бяха отсъдени общо 9 технически и 2 неспортсменски нарушения. 

Двубоят започна много равностойно, като след 10 минути игра Хебър бе напред с 23:17. Отборът от Перник обаче стартира втория период със серия от 10-0, но преди почивката съперникът му обърна за 41:35. Оспорваната игра продължи и след паузата. Хебър все пак успя да остане напред през целия трети период, като и след него отново беше с 6 точки напред – 59:53. Драмата продължи до последно, а 94 секунди преди края резултатът отново бе равен – 71:71, след което Георги Бързаков вкара един от два наказателни удара за Миньор. Христо Бъчков върна кош, за да изведе Хебър с точка напред, но Бързаков отново бе точен в последната атака на перничани, за да оформи крайния резултат в полза на отбора си.

Георги Бързаков наниза 30 точки и овладя 6 борби за победителите. Милен Дудев записа 10 точки с 5 асистенции. За Хебър Христо Бъчков приключи с 29 точки и 17 борби. 13 плюс 7 борби добави Николай Нинов. С 12 точки и 8 борби остана Станислав Ваклинов.

ПрезGoogle
ИзточникББЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани