13.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Лука Дончич спечели дуела с Никола Йокич преди Евробаскет (видео)

Лука Дончич спечели дуела с Никола Йокич преди Евробаскет (видео)

Словения зарадва феновете в Любляна с драма с продължение и победа срещу Сърбия

Словения зарадва феновете в Любляна с драма с продължение, след което повали Сърбия с 97:92 в контрола. Проверката бе част от подготовката на двата състава преди световните квалификации и Евробаскет 2022.

Лука Дончич бе движещата сила на Словения с 34 точки, 9 борби и 6 асистенции. Майк Тоби и Клемен Препелич добавиха по 16, като първият овладя и 9 борби.

Никола Йокич бе най-добър за Сърбия с 26 точки, 12 борби и 6 асистенции. Василие Мицич се отчете със 17, 5 борби и 8 асистенции. Никола Калинич остана с 12 точки и 6 борби.

Лука Дончич изведе словенците напред с 86:85 след два успешни наказателни удара 36 секунди преди края на редовното време, но Никола Йокич изравни за 86:86, след като бе точен веднъж от фаул линията. В допълнителните 5 минути Влатко Чанчар даде нова преднина на домакините за 94:92, а след това сърбите не успяха да отговорят. Клемен Препелич подпечата успеха им с два успешни наказателни удара. 

Двубоят бе уважен от звездата на сръбския тенис Новак Джокович, както и от европейският шампион със Словения от 2017 г. Антъни Рандолф. Местната федерация пък почете две от легендите си Бостян Нахбар и Еразем Лорбек.

СТАТИСТИКА ОТ СЛОВЕНИЯ – СЪРБИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани