17.9 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияЛевски спечели срещу Академик (видео)

Левски спечели срещу Академик (видео)

Алън Арнет наниза 30 точки за носителя на Купата на България

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски спечели за втори път в последните си три двубоя в НБЛ. На свой терен носителят на Купата на България се справи с Академик Пловдив с 96:88 в последния мач от 31 кръг в шампионата при мъжете. Столичани са шести в класирането с баланс от 14-14, докато селекцията на Йордан Янков е на осмa позиция с баланс от 10-18.

НАЙ-ДОБРИ: Алън Арнет нямаше спиране за Левски с 30 точки, 5 борби и 6 асистенции. Джон Флорвиъс добави 22 и 5 борби. Златин Георгиев се отчете с 18 точки и 5 борби.

Джейлън Минет бе най-резултатен за Академик Пловдив с 22 точки. Томислав Минков приключи със 17. С по 10 останаха Тони Гуджино (7 борби) и Кръстомир Михов (5 борби).

КЛЮЧЪТ: След равностойно първо полувреме в края му Академик все пак взе крехък аванс за 43:40 след тройка на Васил Бачев. В началото на третия периoд пловдивчани направиха преднината си 5 точки след кош на Кръстан Кръстанов, но Левски не се забави и чрез Джон Флорвиъс, Алън Арнет и Златин Георгиев стигна до обрат и 7 точки в своя полза. Джейлън Минет, Кръстан Кръстанов и Томислав Минков все пак не позволиха на съперника да се откъсне до края не третия период. „Сините“ обаче сториха това в последната четвърт чрез Николай Михайлов и Златин Георгиев за +13 точки в своя полза. Академик се вдигна и сведе изоставането си до 2 точки с помощта на Джейлън Минет, Евгени Хаджирусев и Томислав Минков, но Левски не се огъна и чрез Златин Георгиев, Джон Флорвиъс, Серхий Павлов и Асен Великов фиксира крайното 96:88 в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 април Левски ще бъде домакин на Ямбол, докато същия ден в Самоков Академик ще приеме Балкан.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани